Visie Opvoeden


Visie opvoeden van KDP Boerhaave

Opvoeding bij KDP Boerhaave

Opvoeden is er op gericht kinderen te begeleiden tot een volwassen persoon, dat zich zelfstandig kan redden. Dat zal ons niet lukken in 4 jaar, maar we willen de kinderen zo goed mogelijk voorbereiden op de basisschool. 

Het opvoeden wordt een samenwerking tussen u en Kinderdagpaleis Boerhaave. We willen dat een kind zijn omgeving (opvang, thuis, buurt) goed leert kennen en er mee om leert gaan. Ieder kind is uniek en mag zich ontwikkelen in zijn eigen tempo. 

Een kind kan leren door zelf dingen te ontdekken (vrij spelen) of door stimuleren (gerichte activiteiten). Als basis hebben wij een activiteitenbeleid, maar er is altijd ruimte om hier van af te wijken, als een kind er op dat moment geen zin in heeft of er nog niet aan toe is. 

We vinden het belangrijk dat een kind zich prettig voelt op Boerhaave en met plezier komt. Dit noemen we emotionele veiligheid en is een basis voor de persoonlijke ontwikkeling. Een kind dat zich lekker voelt, gaat spelen en werkt zo aan de ontwikkeling van zijn motoriek en kennis. 

Een kind leert zo ook omgaan met zijn emoties, zoals vreugde, verdriet, boosheid. We proberen de sociale ontwikkeling verder te stimuleren door verjaardagen en andere feestdagen gezamenlijk te vieren.

Omgang met anderen

Door positieve ervaringen krijgt een kind zelfvertrouwen en een goed gevoel van eigen waarde. Door het contact met andere kinderen en de leidsters leert een kind samen dingen te doen, communiceren en rekening houden met een ander. 

In de omgang met anderen houden we rekening met elkaar. Soms is dat niet voldoende duidelijk en zijn er regels nodig om goed met elkaar om te gaan. 

Er zijn ook ongeschreven regels om met elkaar om te gaan, dat noemen we normen en waarden. De normen en waarden kunnen per cultuur (geloof) behoorlijk verschillen. We proberen hier rekening mee te houden.

Enkele normen en waarden die wij belangrijk vinden voor kinderen zijn:

  • Gedraag je lief en sociaal, niet alleen aan je zelf denken
  • Gedraag je netjes, niet onnodig schreeuwen of boos zijn naar anderen
  • Ga goed met speelgoed en servies om, niet moedwillig stuk maken
  • Netjes leren eten en drinken
  • Respect voor de natuur, geen planten kapot maken, geen afval op straat gooien
  • Na het spelen ook weer opruimen
 

 

 Contact 

 

 Rondleiding 

 


kroontje recht


Kinderdagpaleis Boerhaave
Boerhaaveplein 22 hs
1091 AT Amsterdam
T: 020 - 358 3722
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

button slotje gesloten


kroontje recht