Pedagogisch Beleid


Pedagogisch beleid van KDP Boerhaave

Doelstellingen

Het pedagogisch beleid is gebaseerd op verschillende stromingen en geïntegreerd tot onze huidige werkwijze. 

Kinderdagpaleis Boerhaave streeft naar de volgende doelstellingen:

  • Het creëren van een goede opvang in een huiselijke sfeer, waarin een kind zich prettig voelt
  • Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een kind (Nederlands als voertaal)
  • Een kind zo goed mogelijk voorbereiden op de basisschool

Ruimtes

Er zijn drie verschillende ruimtes op Kinderdagpaleis Boerhaave. Elke ruimte heeft zijn eigen karakter.

Twee groepsruimtes
In de groepsruimte vóór kunnen de kinderen spelen, alleen of samen. 

In de groepsruimte-achter wordt gegeten en geknutseld, maar er kan ook worden gespeeld. 

Slaapruimte

Achter in de groepsruimte-achter ligt de slaapkamer met daarin 4 stapelbedden met 8 slaapplaatsen

Hal
In het halletje staat een keuken waar de kinderen kunnen fantaseren in de grote mensen wereld. Er hangt ook een grote spiegel waar kinderen zichzelf kunnen zien.

Tuin
Aan de achterzijde is een ruime zonnige tuin met een grote zandbak waar de kinderen dagelijks de buitenwereld kunnen ontdekken.

Verzorging

Het gaat er om dat de kinderen goed worden verzorgd. Een veilige en gezonde omgeving, goede voeding en voldoende rust.

Voeding
Voeding heeft een belangrijke invloed op onze gezondheid. Daarom geven we de kinderen alleen biologische producten. De kinderen krijgen tussen de middag een warme maaltijd. Eten en drinken doen we gezamenlijk aan tafel en daar nemen we de tijd voor, zodat kinderen rustig kunnen eten. Daarnaast leren we kinderen om uit een beker te drinken, met een vork te eten en zelf een broodje smeren. We houden ook rekening met wensen van ouders (geloof) en eventuele allergieën van kinderen. Bij bijzondere gelegenheden, verjaardagen, Kerst, Pasen, Nationaal voorleesontbijt doen we iets extra’s.

Slapen
Wat betreft het slapen sluiten we ons aan bij het ritme van uw kind. Bij een baby’s is dat geheel naar eigen behoefte. Op een gegeven moment slaapt een kind 2 keer per dag (10 uur en 15.00 uur), daarna 1 keer (12.30 uur) en ten slotte niet meer. We zorgen er voor dat een kind enkele maanden voor dat het naar de basisschool gaat, niet meer naar bed gaat om te slapen.

Zindelijkheid
Er is veel verschil in leeftijd wanneer kinderen zindelijk worden. Het ene kind komt er zelf mee en de ander moet worden gestimuleerd. We streven er naar dat een kind zindelijk is, ruim voordat het naar de basisschool gaat.

Ziekte
We noemen een kind ziek als het een lichaamstemperatuur heeft van 38 graden of hoger. We bellen dan de ouder(s) met het verzoek om het kind op te halen. Het kan ook zijn dat een kind een besmettelijke ziekte heeft of dat er een vermoeden is. We houden ons daarbij aan de richtlijnen van de GGD Amsterdam. Het kan zijn dat een kind gewoon naar de opvang mag, of na een behandeling mag komen, of niet naar de opvang mag.

4-ogenprincipe
In het kader van de veiligheid van de kinderen is het verplicht het 4-ogenprincipe te hanteren. Dat betekent dat er altijd een volwassene moet kunnen meekijken of luisteren bij een leidster. We hebben het zo geregeld dat er gedurende de hele dag minimaal 2 leidsters aanwezig zijn
 

 

 Contact 

 

 Rondleiding 

 


kroontje recht


Kinderdagpaleis Boerhaave
Boerhaaveplein 22 hs
1091 AT Amsterdam
T: 020 - 358 3722
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

button slotje gesloten


kroontje recht