Verticale groep


Verticale groep


Verticale groep (0-4 jaar)

We hebben ruimte voor maximaal 16 kinderen, waarvan maximaal 8 baby’s van 0 tot 1 jaar. Afhankelijk van de verdere leeftijdsopbouw van de groep worden de kinderen verzorgd door maximaal 4 leidsters. Het welzijn van de kinderen is voor ons het belangrijkste doel. 

We willen dat alle kinderen voldoende aandacht krijgen en dat er rust op de groep is. In een rustige sfeer voelt een kind zich veilig en kan zich goed ontwikkelen. 

In een verticale groep leren de jongere kinderen sneller, omdat oudere kinderen het voorbeeld geven. Dat kun je met name zien bij de motorische- en spraakontwikkeling. Kinderen gaan sneller staan en lopen. De jonge kinderen horen de oudere kinderen praten en gaan mee brabbelen. Ondertussen slaan ze woordjes op in hun geheugen en als ze dan kunnen praten hebben ze al een hele woordenschat. 

De oudere kinderen leren ook rekening houden met jongere kinderen. Ze vinden het vaak leuk om ook te helpen bij het verzorgen van de baby’s of een jonger broertje of zusje. 

Kortom een verticale groep komt meer overeen met een gezinssituatie. Nog een voordeel is dat een kind niet overgaat naar een andere groep en steeds opnieuw moet wennen en vier jaar lang dezelfde groep zit en dezelfde leidsters heeft.
 

 

 Contact 

 

 Rondleiding 

 


kroontje recht


Kinderdagpaleis Boerhaave
Boerhaaveplein 22 hs
1091 AT Amsterdam
T: 020 - 358 3722
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

button slotje gesloten


kroontje recht